Menu
EUR
  • Achteraf of gespreid betalen met Klarna
  • Excellente klanttevredenheid
  • Maatwerk specialist in TEAK
  • 20+ jaar ervaring

Veel gestelde vragen

Wat zijn de levertijden voor meubels?

De levertijd van onze meubels is afhankelijk van een aantal factoren. Wij raden u aan altijd eerst contact met ons op te nemen voor de juiste levertijd, dit om teleurstellingen achteraf te voorkomen. Ter informatie treft u hieronder enkele indicatieve levertijden aan.

- voor meubels van TEAK: Artikelen die op voorraad zijn worden doorgaans binnen 1-2 weken geleverd. Niet voorradige artikelen of artikelen die op maat gemaakt moeten worden hebben een levertijd van maximaal 16 weken, tot een lengtemaat van 240cm. Producten langer dan 240cm, maar korter dan 300 cm hebben een levertijd van maximaal 20 weken. Voor producten langer dan 300 cm wordt de levertijd met u vooraf overleged.
- voor meubels van LAMULUX: De levertijden varieren van 2-20 weken, onlangs op de markt gebrachte series uitgezonderd. Levertijden veranderen bijna dagelijks en kunnen wij u telefonisch of per e-mail verschaffen.
- voor stoelen en bankstellen uit de TARGET serie: Gezien de enorm uitgebreide mogelijkheden die de target serie u biedt (denk aan ruim 80 verschillende stof/kunstleer/leersoorten, poten of wielen, kleur van de stiknaad, wel of geen handgreep etc. etc). worden deze producten op uw aanwijzingen vervaardigd. De levertijd bedraagt doorgaans 10-16 weken.
- producten om (teak)hout te behandelen: Zeer hoge uitzonderingen daar gelaten, zijn deze altijd uit voorraad leverbaar.
- rotan producten: De levertijd van de meeste rotan producten varieert van 1 dag tot maximaal 2 weken. Indien de levertijd onverhoopt langer is, dan nemen wij altijd contact met u op om in overleg met u te bepalen of de langere levertijd voor u al dan niet een probleem vormt. U hebt in dat geval altijd het recht een bestelling geheel kostenloos te annuleren. Betaalde bedragen worden in geval van annulering door ons binnen 24 uur terug gestort (afhankelijk van uw bank kan het 1-3 werkdagen duren voordat u het bedrag terug vind op uw rekeningoverzicht).

Uiteraard kunt ons 7 dagen per week bellen of mailen om informatie te vragen over de actuele levertijd van een specifiek product.

Waar komt het teak dat DecoMeubel gebruikt vandaan?

Wij leveren onze meubels (al dan niet op maat) in zowel plantage teak, als gerecycled teak. Aan U dus de keuze... De plantage teak die wij gebruiken is afkomstig uit Oost-Java in Indonesie, van plantages die beheert worden door staatsbosbeheer (zie ook https://www.perhutani.co.id/en/). Het gerecyclede teak is afkomstig van oude gebouwen, boten, bruggen, spoorbielzen  etc.Door de ouderdom is gerecycled teak vaak wat donkerder van kleur dan plantage teak.

Er wordt wel eens beweerd dat oude teak (recycled teak) beter is dan jonge teak (plantage teak). Klopt dat?

Dat is niet per definitie waar. Het voordeel van gerecycled teak is dat het van zichzelf door de tijd al goed gedroogd is. Plantage hout dient in een oven gedroogd te worden. Mits dat goed gebeurd en er goede controle plaats vindt op de zogenaamde M/C (Moisture Content, ofwel vochtigheidsgraad), hoeft plantage teak zeker niet slechter te zijn dan gerecycled teak. De keuze voor gerecycled of plantage teak is dus meer een kwestie van smaak. Recycled teak ziet er "doorleefder" uit, houtreparaties uit het verleden en het heden zijn hier en daar zichtbaar, en is in zijn algemeenheid vaak wat ruwer van stijl. Plantage teak heeft in beginsel een glad oppervlak, maar kan eventueel geborsteld worden waardoor de houtstructuur niet alleen zichtbaar maar ook voelbaar wordt.


Moet ik teak meubels behandelen en zo ja, waarmee?

Teakmeubels hebben bijzonder weinig onderhoud nodig. Een behandeling is niet noodzakelijk. Echter als U bijvoorbeeld een eettafel wil beschermen tegen vlekken, dan kunt U deze behandelen met woodcare of bijenwas. Afhankelijk van het gebruik herhaalt U deze behandeling na 1..2 jaar. Eerst licht opschuren, daarna een nieuwe laag woodcare of bijenwas, en Uw tafel kan er weer een hele tijd tegen. Hebt U vlekken in een onbehandelde tafel? Geen enkel probleem! Met schuurpapier verdwijnt de vlek als sneeuw voor de zon. Gebruik eerst grof schuurpapier, en daarna fijn schuurpapier. De plaats waar U schuurt zal lichter van kleur worden, hetgeen na verloop van tijd weer bijtrekt. Als U daar niet op wil wachten dient U het hele oppervlak te schuren. Daarna eventueel behandelen met woodcare of meubelolie om toekomstige vlekken te voorkomen. Woodcare kleurt het hout een fractie donkerder (verschil met blanke teak is haast niet te zien), meubelolie daarentegn kleurt het hout zicchtbaar donkerder.


Welke kleur heeft teak?

Met name plantage teak behoort goud-geel van kleur te zijn. Let U HEEL goed op: Er is erg veel teak in omloop die een rood-achtige kleur heeft. Dit is het resultaat van een chemische behandeling die ervoor moet zorgen dat het kleurverschil tussen het kernhout (het harde, binnenste gedeelte van een boom) en het oppervlakte hout (het zachte, buitenste gedeelte van een boom, ook wel spinthout genoemd) te elimineren. Om de kosten te drukken ziet U dus feitelijk een meubel waarin spinthout verwerkt is, dat van nature bijna wit van kleur is, maar door de chemicalien dermate verkleurt is, dat U het verschil met het kernhout haast niet meer ziet. Behalve dat spinthout aanzienlijk slechter van kwaliteit is, en ons inziens absoluut niet thuis hoort in een kwalitatief hoogwaardig produkt, geeft de chemische behandeling het hout een onnatuurlijke kleur, en kan het meubelstuk in de loop der tijd ernstig verkleuren. Daar waar veel huidcontact met het chemisch behandelde hout is, zoals bij een tafel of een stoel bijvoorbeeld, is huiduitslag zeker niet ond§enkbaar!! Dit hout wordt (te) vaak gebruikt, wanneer de visie meer gericht is op een hoge winst, dan op een hoge kwaliteit. Bij DecoMeubel doen wij geen concessies ten aanzien van de kwaliteit en zijn dit soort chemische behandelingen uit den boze.

Welke kleurbehandelingen zijn er mogelijk met teak?

Als U bij aanschaf of na verloop van tijd de kleur van Uw blanke teakmeubel wilt wijzigen, zijn er vrijwel onbegrensde mogelijkheden. De bekendste daarvan is beitsen. Echter leveren wij ook een zeer hoogwaardige coating in maar liefst 40 verschillende kleuren die U in een handomdraai aan kunt brengen op teak. Deze coatings laten de zichtbaarheid van de houtstructuur volledig onaangetast maar geeft Uw meubelstuk wel een hele andere "look". Meest bekend is de white wash kleur, maar wat dacht U van black wash, grey wash, red wash, olive wash, etc. etc. etc. Zelf een combinatie van de originele kleur van teak en een coating is mogelijk !! Wij gebruiken uitsluitend millieuvriendelijke coatings die geheel vrij zijn van oplosmiddelen e.d. Kom voor meer informatie en uitleg hierover naar onze winkel. Wij helpen U graag met het bepalen van de juiste keuze voor Uw interieur.


Is EIKEN duurder dan TEAK?

Deze vraag krijgen we met enige regelmaat. Teak hout is significant duurder dan eiken hout. Daarvoor zijn een aantal redenen:

  • een teakboom groeit trager dan een eikenboom; er zijn dus meer bomen en dus grotere plantages nodig om dezelfde hout opbrengst als bij eiken te realiseren. 
  • Doordat teak veel breder inzetbaar is en meer toepassingsgebieden kent, is de vraag naar deze houtsoort groter. Met name voor gebruik buitenshuis is teak aanzienlijk geschikter dan eiken. Zo wordt voor dekken en rompen van schepen meestal teak gebruikt

Echter Teak meubels zijn vaak niet veel duurder, of zoals bij DecoMeubel zelfs goedkoper, dan eiken meubels. De verklaring ligt in het feit dat eikenhout voornamelijk afkomstig is uit Europa en de USA. De prijs voor eiken licht weliswaar lager als die van teak, echter door de hoge loonkosten in deze landen legt de vervaardiging van een meubelstuk in deze landen een groter gewicht in de schaal. Teakhout komt (hoofdzakelijk) uit Indonesie en is duurder dan eikenhout, maar de loonkosten in Azie liggen beduidend lager. Bij een teakmeubel betaald U dus meer voor het materiaal en minder voor het produktieproces, bij eiken is dat omgekeerd.

 

Wat is Lamulux? 

Lamulux producten worden gemaakt van meubelpanelen die op dezelfde manier afgewerkt worden als een laminaat vloer. Van dit materiaal dat optisch bijna niet te onderscheiden is van massief hout worden diverse prachtige en prijsbewuste woonprogramma's gecreëerd waardoor Lamulux aanvoelt als hout maar is vervaardigd van het onderhoudsvrije Lamulux.

Daar waar de consument steeds meer kiest voor "beleving" boven materiaalgebruik, is Lamulux een geweldig alternatief voor massief hout, ook omdat Lamulux verkrijgbaar is in meerdere kleuren en afwerkingen.

Voordelen van Lamulux:

  • Uniek decor,
  • Hogere kras-, kleur-, slijt- en stootvastheid,
  • Sterkere stootbestendigheid,
  • Eenvoudig te onderhouden,
  • Voelt aan als massief hout, doch kent geen houtwerking,
  • Softclose op deuren,
  • Randen en hoeken zijn kindvriendelijk afgewerkt,
  • Milieuvriendelijke en gebruiksvriendelijke afwerking
Nadelen van Lamulux:
  • Geen maatwerk mogelijk
  • Niet geschikt voor gebruik buitenshuis 

 



Staat het antwoord op Uw vraag hier niet tussen? Mail ons dan, en indien relevant voegen wij Uw vraag en ons antwoord direct aan deze pagina toe.

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »